perjantai 19. joulukuuta 2014

Testissä Sound healing

Kuva: Matti Pääaho/ Joogastudio Oulu

Muutaman totaalijumituspäivän jälkeen, kaipasi todellakin rentoutusta. Tuohon ulkona liukasteluun, kun lisätään henkinen jumitus, niin alkoi olla jo aika tuskaista kaikin puolin. Päätinkin lähteä kokeilemaan Joogastudio Oulun Sound healing- syvärentoutusta. Joka kyllä tekikin tehtävänsä!

Sound healing on yksinkertaistettuna rentoutusmenetelmä, jossa keho ja mieli saatetaan syvärentoutuneeseen tilaan äänellä. Äänivärähtelyitä voidaan tuottaa esim. Tiibetiläisillä äänikulhoilla, joita tälläkin tunnilla käytettiin. Ja niistä lähtevää ääntä kuvaa ehkä parhaiten sana maaginen. Sen voi oikein tuntea, kuinka niistä lähtevät äänet värähtelevät kehossa. Hoidollisessa mielessä ääntä on käytetty jo iät ja ajat, ja sen vaikutusta tutkitaan myös tieteellisesti. Siitä sanotaan olevan apua mm. stressiin ja kivunlievitykseen.

Ja voin kyllä sanoa, että todellakin auttaa, molempiin. Olin nimittäin sekä  stressaantunut että kipeä tunnille mennessä. Rentoutuminen ja meditaatio, olivat kipujen vuoksi tuntuneet vaikeammalta, kuin yleensä. Ja mielessä kävi jo epäilys, että pystynkö edes olemaan yhdessä kohti koko tunnin ajan. Tai jos pystyisinkin, niin pystyisinkö rentoutumaan. Mutta ei kyllä mennyt, kuin 5-10 minuuttia, kun olin tipahtanut jo jonnekin unen ja valveillaolon rajamailla!

Tunnilla maattiin lattialla (joogamatolla) viltin alla, hämärässä ja kynttilän valossa. Tunnelma oli rauhallinen ja kiireetön. Joten jo pelkästään tämä olisi saattanut riittää rentoutumiseen :) Mutta kun ohjaaja aloitti soittamaan äänikulhoja, oli vaikutus melkeinpä välitön. Ajantaju hämärtyi ja 50 minuuttia olisi yhtä hyvin voinut olla varttitunti. Eikä kyllä varmuudella voinut sanoa, oliko nukahtanut vai ei. Mutta kipuja ei todellakaan miettinyt! Eikä kyllä yhtään mitään muutakaan.

Tunnin jälkeen oli koko illan todella levollinen olo. Tänne pitää ehdottomasti mennä uudestaan. Suosittelen eritoten kipuihmisille ja stressaantuneille. Muutenkin tässä ajassa, kaiken kiireen ja tohotuksen keskellä, on hyvä välillä päästää irti ja olla hetki omassa itsessään. Joten sopii kaikille!



Tällaiselta näytti testaaja 15 min. kotiintulon jälkeen,
 kun oli urvahtanut sohvalle :)


Lisätietoja www.joogastudio.fi

Ps. Ihanaa vkonloppua kaikille! Itse aloittelen tämän viikonvaihteen Medical -joogalla. Ehkäpä kirjoitan sieltäkin kuulumiset :)

<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti