maanantai 8. joulukuuta 2014

Intiaanisokeri

 
Aika vähän tulee käytettyä lisättyä sokeria, mutta kun käytän on se yleensä juurikin tätä Intiaanisokeria. Se on siis täysruokosokeria, joka on ainoastaan kuivattu ja näin ollen muutoin käsittelemätön. Sitä voi käyttää tavallisen valkoisen sokerin asemesta, terveellisempänä vaihtoehtona. Sopii esim. smoothien tai jugurtin joukkoon, mutta tosi hyvin myös leivonnaisiin (kestää hyvin kuumennusta). Se on vaan koostumukseltaan erilaista, kostempaa, joka kannattaa ottaa huomioon. Maultaan se on täyteläisempää, jotenkin "hunajaisempaa"?
 
Täysruokosokeri eroaa teollisesti valmistetusta sokerista paljon. Eikä vähiten ravintoarvoiltaan. Ns. tavallista sokeria eli ruokasokeria prosessoidaan valmistuksen aikana paljon ja näin ollen siitä väkisinkin häviää tärkeitä ravintoaineita; vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja antioksidantteja. Intiaanisokeria ei taas ole prosessoitu, joten nämä säilyvät siinä paremmin. Siitä löytyy esim. A-, B1, B2-, B3-, B5-, B6- ja E-vitamiinia sekä mineraaleista ja hivenaineista kaliumia, kromia, magnesiumia, rautaa sekä sinkkiä
 
Intiaanisokerissa ei sitten ole esim. paakkuuntumisenestoainetta, joten se kannattaa säilyttää ilmatiiviissä astiassa. Muuten se on pian yks iso möykky, jota saa voimalla hakata, saadakseen jotakin irti (kokemusta on!).
 
Ehdottomasti testaamisen arvoinen tuttavuus :)
 
 



Laitan linkin tuonne Masajo Oy:n nettisivuille. Sieltä löytyy paljon tietoa esim. minkälaista, tärkeää yhteistyötä tekevät paikallisten kanssa. Ja paljon lisätietoa tuotteista, ohjeita ynnä muuta mukavaa :)
 
<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti