maanantai 15. joulukuuta 2014

Testissä Joogastudio Oulu

 
Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi käydä testaamassa Joogastudio Oulua. Se on siis joogakoulu, joka avattiin keskustan tuntumaan nyt lokakuussa. Ja tänään vihdoin koitti se päivä, kun pääsin paikalle. Tunnin lopussa olikin sitten sellanen olo, että miksi ihmeessä en tullut jo aikaisemmin! Tänään siellä lukkarissa oli joogan alkeet. Luin studion nettisivuilta tuntikuvauksen ja ajattelin sen soveltuvan minulle passelisti, vaikka jonkin verran olenkin jo jooginut. Ja kuvaus kyllä piti hyvin paikkansa; se todellakin soveltui kaikille. Niin ensikertalaisille, kuin aktiivisesti jo harrastaville. Ja molempia tunnilla olikin. Jooga onkin siinä mielessä mahtavaa, että sitä tehdään itselle; ei kilpailla kenenkään kanssa (paitsi välillä itsensä ja oman egonsa kanssa). Ja joka kerta eri asanoista (asennoista) löytyy jotakin uutta opittavaa ja syvennettävää. Tämän päiväinen tunti pohjautui voimalliseen intialaiseen hatha-joogaan. Oli kyllä fyysisesti sopivan haastavaa ja sai hien pintaan! Ja jokainen saa tunnista itselleen sopivan, vaikka sitten olisikin jotakin rajoitteita. Itselläkin pitää luonnollisesti varioida joitain liikkeitä, kun tuota rautakankea (osaa selästä) ei saa taivutettua, vaikka mitä tekisi, osa lihaksista ei toimi kunnolla jne. Ja aina voi levähtää, jos vaan tuntuu siltä. Kukaan ei sitä ihmettele, koska joogaa harjoitetaan aina juuri sen hetken kunnon mukaan. Tälläkin kertaa oli sellaisia asanoita, joissa olen päässyt joskus paljon syvemmälle, mutta tänään keho ei halunnut. Sitten taas oli asanoita, joihin kykenin nyt paremmin, kuin aiemmin. Mutta ihanasti nyt tuntuu kehossa siltä, että on tosissaan tehnyt jotain! Huvittaa välillä, kun joillakin on joogasta sellainen "kevyttä venyttelyä" -kuva :)
 
On kyllä aina mahtava käydä osaavan opettajan tunneilla, joka pitää huolen, että tekee asennot oikein. Itselle välillä tämä oman kehon tiedostaminen on haastavaa, kun se leikkauksilla on pakotettu tiettyyn asentoon, joten koko keho on ns. epätasapainossa. Sitä esim. voi kuvitella, että käsi tai jalka on ihan eri linjassa, kuin mitä ne oikeasti on. Alussa opettaja kysyykin yksittäin kaikilta, onko tehty leikkauksia tai onko mitään muuta huomioitavaa. Sitä ei siis tarvitse pelätä, että entä jos en pystykään tekemään jotakin tiettyä liikettä. Jokaista asentoa voi varioida tarvittaessa, tai sitten tosiaan voi levähtää, jos siltä tuntuu. Ja kaikki asennot näytetään tosi tarkasti ja aina voi kysyä, jos ei hoksi jotakin. Rohkeasti siis kokeilemaan vaan!
 
Joogastudio Oulun perustaja ja opettaja onkin minulle uusivanha-tuttu. Ollaan joskus taannoin oltu samassa töipaikassa. Joten siinäkin mielessä oli mukava mennä katsomaan Matin kädenjälkeä. Ja hieno kädenjälki olikin! Studio sijaitsee asuinkerrostalossa, mutta tunnelma oli aivan tosi rauhallinen ja kiireetön. Pääsi kyllä niin irti arjesta! Ja hienosti oli tehty kaikki; oli pukuhuoneet jne. Ei tullut siis sellainen olo, että joogisi jonkun olohuoneessa. Ja studiolla pystyi myös aistimaan tunnelmia Matin Intian ja Balin reissuilta ;) Ihana paikka ja ihana fiilis!
 
Joogastudio Oulussa on myös mm. meditaatio ja sound healing -tunteja. Seuraavaksi koitankin jompaa kumpaa niistä.


Joogastudio Oulun perustaja Matti Pääaho


 
Käykäähän katsomassa lisätietoja Joogastudion sivuilta tästä. Sieltä löytyy mm. tuntikuvaukset ja lisätietoja Matista itsestään. Ja jos ei tullut jo aiemmin ilmi, niin suosittelen! Keho ja mieli kiittää <3
 
<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti