torstai 25. joulukuuta 2014

Lanttua ja laatikkoa

Lanttu on ehdottomasti yksi lempijuureksistani. Yleensä ainoastaan paahdan sen uunissa (yksinään tai muiden kasvisten kanssa) ja syön sellaisenaan/ kalan kera. Uunissa siihen saa lisää makeutta, vaikka pidän kyllä sen mausta muutenkin. Nyt joulun kunniaksi päätin kuitenki kokeilla oikein lanttulaatikkoa. Ja tuli kyllä aivan loistavaa! Eikä muuten ollut kovin vaikeaa valmistettavaa. Pitänee ehkä tehdä toinen satsi tässä pyhien aikana. Ohje on omasta päästä.

 
Tarvitset:
 
-1 kg lanttua
-1 tl ruususuolaa
-1 tl inkivääriä / pieni nökkönen tuoretta raastettuna
-1/2 tl maustepippuria
- n.10-15 pekaanipähkinää (oman maun mukaan)
- 3/4 dl muscovado-siirappia
 
Pinnalle:
 
-Voita ja korppujauhoja
 
Valmistusohje:
 
- Kypsennä kuoritut ja lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Vettä tarvitaan sen verran, että lantut juuri peittyvät. Kaada keitinvesi pois. Soseuta lantut.

- Murskaa pekaanipähkinät

-Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja paksuus. Lisää mausteita tarvittaessa. Kannattaa säästää hieman keitinvettä ja lisätä sitä, jos on liian paksua.

-Kaada voideltuun uunivuokaan (1 1/2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee pintaan halutessasi lusikalla kuvioita.


Herkutelkaa!

<3 Merja

ps. lantussa on muuten C-, E- ja K-vitamiineja, kuitua, karoteenia, kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja sinkkiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti