sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joululahjan testausta ja uusi harrastus


Tänään tuli sellainen olo, että jouluruoat tulee jo korvista ulos! Normaalisti kun kuitenkin syön aika terveellisesti (vaikken mitään tiukkaa linjaa noudatakaan). Ja nyt kun sitten on elänyt muutaman päivän lähinnä tortuilla ja suklaalla, on olotila aika huono. Että arki tervetuloa, otan sinut lämpimästi vastaan! Ja olen enemmän, kuin onnellinen, että kehokuuri alkaa jo muutaman viikon päästä. Pääsee vähän tasapainottamaan tätä olotilaa muutenkin. Aamulla olisin voinut ahmia vaikka paljaaltaan salaattia; ylensyönyt, mutta keho huusi ravinteita. Sellaisen päätelmän tein. Joten oli hyvä hetki testata minun ihanaa, uutta tehosekoitinta ja tehdä smoothiet. Tämän mainion vekottimen toi muuten joulupukki. Vaikka taisi kyllä joulumuori olla tämän takana ;) Ja voin sanoa, että tuli kyllä tarpeeseen! Viime aikoina, kun tuo minun sauvasekoitin on haissut "vähän"palaneelle, kun sillä on tehnyt jotakin. Eihän se raukka olekaan, kun 15 vuotta vanha.




Ohje:

- 3 dl mustaherukoita
- banaani
- pieni pala inkivääriä raastettuna
- n. 1 tl maca-jauhetta
- n. 1 rkl chian siemeniä (liotettuna)
- n. 1 rkl auringonkukansiemeniä (liotettuna)
- muutamia manteleita (nekin liotettuna)
- n. 1 rkl mehiläisen siitepölyä
- puolikkaan sitruunan mehu
- hyppysellinen spirulinaa
- 3 dl luomumaitoa/kauramaitoa/soijamaitoa tm.

Sitten vaan surrur-sekaisin ja valmista on! Miten niin muuten oli kehossa pieni puutostila, kun halutti kaikkea mahdollista puskea tuohon. Mutta maukasta oli :)


 
Sitten minun uuteen harrastukseen. Hankin nimittäin idätysboksin. Tällaiselle idunpurijalle, kun tulee huomattavasti edullisemmaksi kasvattaa ne itse. Kaupassa niistä saa pulittaa aika paljon. Ainakin jos niitä enemmän haluaa popsia,. Saas nähdä mitä tästä tulee! Onni-kissa aikoi onneksi toimia virallisena valvojana ja huolehtia, että muistan huuhdella niitä tarpeeksi usein. Sehän se taitaa vaikein asia tässä olla. Eihän sitä muuten tarvitse, kun liottaa ja huuhdella siemenet, pavut tm. ja laittaa ne tasoille kasvamaan. Tässä satsissa on mungpapuja ja auringonkukansiemeniä. Muutaman päivän päästä selviää, että onnistuuko tämä. Palataan sitten tähän asiaan tarkemmin :) 

 
<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti