perjantai 5. joulukuuta 2014

Lepopäivä; herkuttelua ja haaveilua

 
Otsikko kuvastaa tätä päivää paremmin, kuin hyvin. Suunnitelmat olivat alunperin ihan erilaiset; joogaa ja metsälenkki koiran kanssa, ehkä kirpputorikierros vielä siihen päälle. Mutta on hyvä opetella kuuntelemaan itseään ja kehoaan. Vaikkakin tunnustan saman tien, että tämä on itselle vaikea läksy. Monta monituista kertaa olen saanut itseni huonompaan kuntoon, repimällä väkisin parin tunnin metsälenkin tai tekemällä liikaa kotitöitä. Pahimmillaan olen, tällaisten "hyvien ideoiden" vuoksi, löytänyt itseni sairaalan sängystä makaamasta. En tiedä miksi se onkin niin vaikeaa. Kuvitteleeko sitä tosissaankin olevansa parempi ihminen, mitä enemmän saa suoritettua asioita? Välillä sitä ei ehkä vieläkään halua myöntää, ettei kykene kaikkeen. Vai haluaako sitä välillä vain unohtaa rajoitteensa? No, tänään ajattelin kuitenkin kuunnella itseäni ja todellakin ottaa rennosti. Päivään kuului kahvittelua ystävän kanssa, lukemista, herkuttelua mutakakun ja jäätelön merkeissä. Matkakuume ei ehkä laantunut Mondoa lukiessa, mutta niitä kuvia on vaan niin ihana katsoa! Ja haaveilu on aina mukavaa puuhaa.
 
Aloittelen nyt muuten tuota Anthony de Mellon Havahtumista ja täytyy sanoa, että vaikuttaa erittäin hyvältä. Yksi kohta sieltä jäi heti mieleen; "jotkut meistä havahtuvat kohdatessaan elämän kovat tosiasiat. Kärsimme niin paljon, että heräämme". Ja niin sen tosiaan täytyy joissakin tapauksissa olla. Se tuntuu siltä, kuin heräisi ja maailma todellakin näyttäytyisi erilaisena. Näkee kaiken väliaikaisuuden, eikä esimerkiksi tunne enää kuolemanpelkoa. Mutta palataan tähän aiheeseen, kun olen lukenut kirjan kokonaisuudessaan. Nyt olo ei ole tarpeeksi syvällinen.
 
Sitten voikin siirtyä kevyempään aiheeseen. Sen verran tänään sain tehtyä, että kävin ostamassa itselle jumppapallon, vai mikä hän nyt onkaan nimeltänsä, ja käsipainot. Ajattelin aloittaa jonkinlaisen "ohjelman" kotona. Nyt vaan pitäisi löytää jostain hyvä sellainen. Ehdotuksia otetaan vastaan! Onko kenelläkään kokemusta esim. Kayla Itnesin 12 vkon treenistä? Tai voisitteko suositella jotakin tiettyä? Tähän asti olen tehnyt, mikä milloinkin on tuntunut hyvälle. Enimmäkseen joogaa, venyttelyä ja perusliikkeitä, käyttäen kehon omaa painoa tai kahvakuulaa. Nyt kaipaan vaihtelua ja jotakin uutta ja sitä, että olisi jokin tietty runko, minkä pohjalta edetä. Aluksi mietin, että hankkisin salikortin ja -ohjelman, mutta tämä tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Kun ei tiedä missä kunnossa milloinkin on ja pääseekö siellä salilla sitten käymään. Sen aika on ehkä sitten myöhemmin. Kuntoilusta muuten menee jo se, että tuolla minipumpulla täyttää tuon pallon!

 


Nyt painelen sekoittamaan palautusjuoman ja lähden saunan lauteille. Ihanaa viikonloppua kaikille! Ja muistakaa olla itsellenne lempeitä <3

<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti