maanantai 1. joulukuuta 2014

Sunnuntai ravitsemustiedon merkeissä


Viikonlopun opiskeluteema jatkui tänään vuorostaan ravitsemustiedolla. Aiheena oli mm. solujen energia-aineenvaihdunta, happo-emästasapaino, oksidatiivinen stressi ja urheilu. Ja miten, monipuolisen ruokavalion ohella, kehoa voidaan tukea kohdistetuilla ravintolisillä. Luennoitsijana ja kouluttajana oli saksalainen ravitsemus- ja urheilulääketieteen tohtori Tobias Kuhne. Oli kyllä niin mielenkiintoinen tietopaketti! Itse pidin siitä, että kyseinen herra on myös luonnonlääketieteen asiantuntija. Tämä aihe on kyllä sellainen, joka itseä kiinnostaa jatkuvasti enemmän. Eikä vähäisimpinä syynä liene se, että oma toimintakyky on merkittävästi noussut sen jälkeen, kun aloin kiinnittää huomiota saako kehoni tarpeeksi ravinteita. Ja eihän se muuten saanut! Ja siitä aiheutui sitten erilaisia ongelmia; väsymystä, kipuja, kramppeja. Muutamia vain mainitakseni. Voin hyvinkin kuvitella, että tekisin vielä enemmänkin töitä asian parissa.

Monesti ihmiset eivät kiinnitä näihin asioihin huomiota, ennen kuin tulee jotain ongelmia terveyden kanssa. Tai sitten pidetään oireita "normaaleina"; asiaan kuuluvana. Saattaa olla ruoansulatusongelmia, ihottumia, uupumusta, uniongelmia tai ei palauduta urheilusuorituksista. Oireet voivat olla myös henkisiä; rauhattomuutta, passiivisuutta, huonoa keskittymiskykyä jne. Keho yrittää viestittää, että sisällä muhii ongelmia. Ja jos niihin ei puututa, tuskin ne ainakaan paranevat ajan kuluessa. Lohduttava tieto on se, että niihin voidaan vaikuttaa. Ensimmäinen askel tässäkin asiassa on vastuunotto. Pitää ottaa vastuu itsestä. Kukaan muu sitä ei valitettavasti voi tehdä.

Tärkein asia mielestäni on nimenomaan ravinto; ruoka todellakin on lääke. Lisäksi tietenkin pitäisi oikeassa suhteessa liikkua ja saada lepoa. Mutta koska nykyään terveellisestäkään ravinnosta ei oikein tahdo saada tarpeeksi ravinteita (mm. maaperän köyhtymisen vuoksi). Pitää miettiä, miten sitä voitaisiin parhaiten täydentää. Ennen jostain syystä ajattelin lisäravinteiden olevan pahasta. Sitten löysin sellaisen tuotteen, jossa ei ole käytetty mitään synteettisiä aineita; ei lisä-, väri- eikä säilöntäaineita, eikä e-koodeja. Ja koska kannatan kaikkea mahdollisimman luonnollista, olin löytänyt oman tuotesarjani. Lisäksi, kun tuote on ainoa ravintolisä, joka on saanut patentin, varmistuin asiasta vielä enemmän. Viimeinen vahvistus tapahtui, kun aloin nähdä itsessäni muutoksia; ensimmäisenä parani iho ja sitten alkoivat kivut ja krampit vähentyä. Paljon muitakin positiivisia muutoksia on tapahtunut! Joten nykyään, todellakin hyvällä omalla tunnolla, käytän ravintolisiä terveellisen ruoan lisäksi.



Tarkoitus oli pikaisesti kertoa, miksi tänään on ollut hiljaista blogissa. Mutta paasaukseksihan tämä sitten meni! Tämä asia on vain niin lähellä sydäntä, että voisin puhua siitä melkeinpä loputtomiin.

Jos haluat lisätietoa/apua asian kanssa, ota yhteyttä. Autan mielelläni!



<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti