Hätiin riensi vihreä ihanuus nimeltään lehtikaali. Ei ollut alunperin tarkoitus tätä edes laittaa blogiin, mutta oli niin kertakaikkisen hyvää, että oli pakko! Todellista pikaruokaa; valmistamiseen ei mennyt, kuin enimmilläänkin 15 min. Lehtikaalta voi hyvin käyttää myös lämpimissä salaateissa, keitoissa ja smoothieissa. Voipa siitä tehdä jopa "sipsejä". Kyseessä on siis todella monipuolinen vihannes!
Nyt nakkasin pannulle, kaalin ja voinokareen kera, purjoa ja cashew-pähkinöitä. Siihen kaveriksi eilisen uunlohen loput ja lounas oli valms. Lehtikaali kannattaa aina pestä (ja kuivata) kunnolla ja poistaa lehtiruoti. Sitten vaan repiä kaalit sopiviksi suupaloiksi ja paistaa pannulla, niin kauan että rapsakoituvat. (Halutessaan joukkoon voi lisätä vielä mausteita/ pähkinöitä/ valkosipulia tm.)
Lehtikaalin voi hyvin sanoa olevan voimavihannes! Sen c-vitamiinipitoisuus on tosi korkea. Lisäksi siinä on mm. karoteenia, kalsiumia, proteiinia ja rautaa. Terveyspommi siis :) Finelin sivuilta löytyy tarkemmat tiedot tiedot.
<3 Merja
ps. jos teillä on jotakin hyviä ohjeita lehtikaalista, niin otetaan mielellään vastaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti