torstai 15. tammikuuta 2015

Valmistautumista ja nopea lounas

Tämä päivä onkin vierähtänyt valmennusharjoitteluiden työstämisessä. Sitä on paljon varmempi olo, kun on tehnyt pohjatyöt kunnolla. Näin mielenrauhanikin pääsee huomattavasti helpommalla, eikä tarvitse niin stressata. Etukäteen ei tietenkään voi kaikkea suunnitella, jokainen valmennus kun on aina erilainen. Mutta jotakin valmisteluja voi kuitenkin tehdä. Ja koska asia on, niin mielenkiintoista, sitä huomaa helposti ajan vierivän vauhdilla.  Sen lisäksi, että selkä muistutti kehon liikkeelle välillä, havahduin yht'äkkiä mielettömän nälkään! Ja  ihan heti aamiaisen perään. No, huomasin kelloa katsoessa, että siitä olikin jo useampi tunti. Siinä sitten nälän kurniessa, piti nopeasti saada murua rinnan alle.

Hätiin riensi vihreä ihanuus nimeltään lehtikaali. Ei ollut alunperin tarkoitus tätä edes laittaa blogiin, mutta oli niin kertakaikkisen hyvää, että oli pakko! Todellista pikaruokaa; valmistamiseen ei mennyt, kuin enimmilläänkin 15 min. Lehtikaalta voi hyvin käyttää myös lämpimissä salaateissa, keitoissa ja smoothieissa. Voipa siitä tehdä jopa "sipsejä". Kyseessä on siis todella monipuolinen vihannes!

Nyt nakkasin pannulle, kaalin ja voinokareen kera, purjoa ja cashew-pähkinöitä. Siihen kaveriksi eilisen uunlohen loput ja lounas oli valms. Lehtikaali kannattaa aina pestä (ja kuivata) kunnolla ja poistaa lehtiruoti. Sitten vaan repiä kaalit sopiviksi suupaloiksi ja paistaa pannulla, niin kauan että rapsakoituvat. (Halutessaan joukkoon voi lisätä vielä mausteita/ pähkinöitä/ valkosipulia tm.)


Lehtikaalin voi hyvin sanoa olevan voimavihannes! Sen c-vitamiinipitoisuus on tosi korkea. Lisäksi siinä on mm. karoteenia, kalsiumia, proteiinia ja rautaa. Terveyspommi siis :) Finelin sivuilta löytyy tarkemmat tiedot tiedot.



<3 Merja

ps. jos teillä on jotakin hyviä ohjeita lehtikaalista, niin otetaan mielellään vastaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti