maanantai 5. tammikuuta 2015

Mahtavaa maanantaita ja menestystä

Se on sitten uuden vuoden ensimmäinen maanantai. Ja aika upea sellainen, paukkupakkasineen kaikkineen! Suosiolla olen tämän päivän viettänyt enimmäkseen sisätiloissa; koiraparalla meinasi jäätyä korvat pihalla, joten lenkkeilyt on saanut unohtaa. Eikä tuo ilma itsellekään hyvää tee, joten olemme tuusailleet sisällä. Kyllähän sitä joskus tulee ajatelleeksi, että jossakin muualla pääsis huomattavasti helpommalla. Nämä talvet kun muuttuvat, koko ajan hankalammiksi kipujen kannalta. Mutta vielä toistaiseksi ollaan täällä :)


Pikkuhiljaa odotettu arki alkaa palailla. Vaikka tosissaan se taitaa käynnistyä vasta ensi viikolla, on tänään ollut oiva mahdollisuus, vähän jo orientoitua uusiin koitoksiin. Valmennusharjoittelut starttaavat jälleen pian, joten tuntui tarpeelliselta vähän kertailla asioita. Tässä on kuitenkin jo lomailtu, niistä asioista melkein kuukausi, joten ei se haittaakaan tee! Niinpä siis kaivoin materiaalit esiin. Aihe on onneksi, niin mielenkiintoista, ettei se edes varsinaisesti tunnu opiskelulta. Jumituin kuitenkin jo alkumetreillä pohtimaan menestystä. Se sana liitetään usein life coachaukseen; valmentajat auttavat ihmisiä menestymään elämässään. Mutta mitä se oikein on? Siihen ei olekaan sitten, niin helppo vastata. Siihen on jokaisella oma määritelmänsä. Ja niin sen kuuluukin olla. Siihen ei ole olemassakaan yhtä vastausta. Toiselle se merkitsee taloudellisen vaurauden saavuttamista, toiselle taas jonkin uuden taidon oppimista. Kaikki on kuitenkin aivan yhtä arvokkaita. Jos jonkinlaisen yksinkertaisen määritelmän menestykselle haluaa; menestys on sen saavuttamista, mitä on halunnut saavuttaa (lainaus opettajaltani).

NykyMerjalle menestys on ihan eri asioita, kuin kymmenen vuoden takaiselle Merjalle. Sille entiselle minälle, menestys koostui pääosin ulkoisista asioista; hyvästä koulutuksesta, hienosta urasta, taloudellisesta vauraudesta jne. Sitten peliin astui Elämä ja Ongelmat. Ei tullut hienoa akateemista koulutusta, eikä hienoa uraa. Tuli vuosia kestänyt piina ja kivut. NykyMerjalle menestystä taas on, että voi käydä parin tunnin patikoinnilla metsässä. Menestystä on myös se, että voi henkisesti hyvin. Menestykseksi lasken myös sen, että olen päässyt eteen päin, eikä se masennuksen musta aukko, saanut imaistua sisäänsä. Ja eritoten se on menestystä, että voin jälleen opiskella!

Määritteleepä menestyksen sitten, miten tahansa, siihen tarvitaan usein suunnittelua. Ja jälleen kerran vastuunottamista  itsestään ja omasta elämästään. Mielestäni on ihan järkevää välillä miettiä näitä asioita. Milloin koit menestyneesi? Mikä johti menestykseen? Mitä se yleensäkin sinulle merkitsee? Ja ymmärtää se, ettei ole olemassa, vain yhtä menestyksen määritelmää.

Tällaiset tuumailut tähän päivään :)

Lempiteetä. Lakritsi Yogi Tea.

Onniakin kovasti kiinnostaa valmennuspuuhat

Opiskelukaverit
<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti