torstai 22. tammikuuta 2015

11 things to remember -Merjan muistilista

Tämän oli tarkoitus todellakin olla muistilista, vain minulle itselleni. Mutta näköjään päätinkin jakaa sen teidän kanssanne :) Muutamia tärkeitä muistutuksia Merjalle. Miksei myös muillekin <3 Ensin kohtia oli viisi, sitten kymmenen ja lopulta yksitoista. Varmaan jatkuisi vieläkin, mutta nämä nyt tulivat paperille asti.


1.  Kirkasta omia tavoitteitasi. Mitä niiden eteen pitää tehdä/ jättää tekemättä? Toimintasuunnitelma niiden saavuttamiseksi.

2.  Arvioi realistisesti voimavarasi? Jos et ole vielä huomannut, sinulla on joitakin pieniä rajoitteita ja ne kannattaa ottaa huomioon. Kaikkea ei myöskään pysty, eikä kannata, tehdä yhtä aikaa. Älä luo itsellesi stressiä hosumalla joka suuntaan.

3.  Mikä motivoi sinua? Tunnista (rehellisesti) ja hyväksy, mikä estää sinua pääsemästä tavoitteeseesi. Miksi et vain aloita tarvittavien asioiden tekemistä?

4.  Uskalla astua ulos mukavuusalueelta. Oppiminen ja kasvu tapahtuu siellä oman pienen rinkulasi, jota myös mukavuusalueeksi kutsutaan, ulkopuolella. Joten, jos haluat saavuttaa niitä omia unelmia, on sieltä  ympyrästä pakko ottaa askel eteen päin. Niin, ja se vierailu siellä epämukavuusalueella, kasvattaa sitä mukavuusaluettasi, jonne on hyvä välillä palata lepäämään. Muista riemuita onnistumisistasi.
5.  Kunnioita kehoasi ja mieltäsi. Jos keho (tai mieli) ei voi hyvin, et sinäkään voi hyvin. Kukaan muu ei pidä niistä puolestasi huolta, joten syö (nipottamatta) terveellisesti, liiku, lepää ja anna aikaa palautumiselle <3  -jooga, hengitysharjoitukset & meditointi-

6.  Ole itsellesi armollinen. Älä puhu itsellesi kielteisesti. Älä myöskään säti itseäsi, niistä päivistä, jolloin kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Joka hetki on uusi mahdollisuus.

7.  Heitä pelko pois! Älä pelkää epäonnistumisia. Ne ovat vain maailmankaikkeuden tapa, töniä sinua kohti uusia polkuja. Ja onhan kaikella ollut tähänkin asti tarkoituksensa, vaikka välttämättä aina ei ole siltä tuntunut. Ole ylpeä siitä, että sinut on rikottu monta kertaa, juuri sen takia olet tänään niin vahva <3

8.  Älä altista itseäsi turhaan negatiiviselle energialla.

9.  Älä odota täydellisiä olosuhteita. Muutos lähtee sinusta. Tee elämästäsi paras mahdollinen. 

10.  Uskalla unelmoida.

10. Muista olla kiitollinen, kunnioittaa ja rakastaa.  

Loppuun pieni muistutus:
<3 Merja
 
No tulipa sitten heti 12. kohtakin: pidä huoli ihmissuhteista. Se oli jotenkin niin itsestäänselvä juttu, että meinasi vallan unohtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti