perjantai 20. helmikuuta 2015

5 huomiota alkoholittomasta elämästä

Muutaman kuukauden kuluttua, tulee täyteen viisi vuotta siitä, kun viimeksi join alkoholia. En miellä itseäni kuitenkaan absolutistiksi. Tai pikemminkin, en koe tarvetta luokitella itseäni mihinkään tiukkaan kategoriaan. Saattaahan olla, että joku päivä nautinkin oluen tai viinilasin, mutta nyt ei vain tee mieli. Minua ei haittaa pätkääkään, että muut juovat. En kyllä muutenkaan tykkää moralisoinnista. Mutta mitä sitten olen oppinut tästä ajasta?

1. Suomessa pitää selitellä juomattomuuttaan. Ensin kysytään, että monennellako kuulla olen raskaana. Sitten tivataan, että "no miksi et muka sitten juo?" Ja vastaukseksihan ei riitä pelkkä "en vain juo, that's it". Koska täytyyhän sille herranjestas olla joku todellinen syy! Sehän on muuten vallan epäilyttävää touhua tuo selväpäisyys. Niin, ja en kuvittele olevani jotenkin parempi ihminen, kun en käytä alkoholia. Tällaisenkin väitteen kuulin kerran.

2. Känni on mahtava tekosyy. Voi tehdä ja sanoa, mitä haluaa ja milloin haluaa. Sitten voi seuraavana päivänä selittää, että oli vain niin humalassa. Ihmiset tekevät loukkaaviakin asioita ja känni riittää selitykseksi näille. Ei! Kyllä se edelleenkin on vain tekosyy. Sanonkin kaikille, että onnistun kyllä kämmäilemään ihan tarpeeksi selvästä päästäkin. Hmmm, sehän on toisaalta huono puoli, että muistaa vielä seuraavanakin päivänä ne omat toilailut :D

3. Mahtava kun ei ole krapulaa! Ei tarvitse potea, sitä kahden päivän huonoa oloa enää. Eikä näin ollen mene hukkaan ne krappepäivät. Onhan se, humala ja krapula, aina keholle shokkitila. Joten ei kait se ole ihme, että se huono olo kesti useamman päivän. Morkkiksen kyllä saa sitten hommattua ilman känniäkin.

4. Hauskaa voi todellakin pitää ilman viinaa. Käyn edelleen kavereiden kanssa istuskelemassa iltaa, keikoilla, festareilla jne. Osaan ottaa rennosti ja "pölijäillä" kyllä selvänäkin. Lähipiirillä meni aluksi jonkin aikaa totutella juomattomuuteeni. Nyt se ei onneksi hetkauta ketään suuntaan eikä toiseen.

5. En kaipaa pätkääkään alkoholia tai humalaa. Voishan se olla ihan ok nauttia lasillinen viiniä silloin tällöin, mutta kun ei haluta. Ei edes sitä yhtä. En koe jääväni paitsi mistään. Joten en näe mielekkääksi väkiselläkään juoda.
Otetaan rennosti kukin tyylillään :)
<3 Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti